KATFINGER | Profi Olive S | sada damaškových nožů 8ks | KFs401

KATFINGER | Profi Olive S | sada damaškových nožů 8ks | KFs401

SKLADEM

Profesionální sada osmi damaškových kuchyňských nožů ze série Olive-S. 67 vrstev damaškové oceli o tvrdosti 60±2 HRC. Profesionální ruční dobroušení a leštění. Ergonomická rukojeť z Italského olivového dřeva.

9500 Kč s DPH

12200 Kč s DPH Sleva 2700 Kč

HomeCredit - splátková kalkulačka

Dostupnost: Skladem

Výrobce: KATFINGER

Profesionální sada osmi nožů ze série Olive-S se kterou zdoláte v amatérské i profesionální kuchyni jakýkoliv úkon. Každý z nožů má originální, ergonomickou rukojeť z Italského olivového dřeva v ergonimickém tvaru.

na maso

Damaškový nůž na maso má speciálně uzpůsobenou čepel se špičkou pro přesné krájení a čištění nejen masa. 67 vrstev Japonské damaškové oceli AUS-10V má vysoký obsah karbonu. To zajišťuje vysokou ochranu proti korozi a extrémní tvrdost pro vždy perfektní sílu v řezu. Rukojeť z olivového dřeva má ochranu proti vstřebávání všech chutí nebo zápachů, je tudíž ideální pro použití v domácí ale i profesionální kuchyni. V provádění dlouhých řezů a hluboko ve větších kusech masa či okolo kostí je tento damaškový nůž díky své nižší čepeli jako doma. Ruční dobrušování spolu s ručním leštěním zaručuje jak dlouhotrvající přesnost ostří, tak krásný lesk.

Délka nože : 350 mm
Délka čepele : 220 mm
Délka rukojeti : 130 mm
Tloušťka čepele :2 mm

pecivo

Nože na pečivo se vždy vyznačují zubatým ostřím, kterým snadno a rychle rozkrojíte chleba nebo rozpůlíte rohlík. U kvalitního nože na pečivo je velice důležité, aby vlnité ostří bylo mírně prohnuté, aby se zachovala možnost s nožem mírně kolébat pro perfektní dokrojení pečiva. Jádro z materiálu AUS-10V a 67 vrstev damaškové oceli zaručuje dlouhotrvající tvrdost a korozivzdornost. To vše s kombinací s naší Ergonomickou rukojetí z Olivového dřeva která nevstřebává žádné chutě ani pachy zaručuje perfektní každý řez.

Délka nože : 330 mm
Délka čepele : 200 mm
Délka rukojeti : 130 mm
Tloušťka čepele : 2 mm

chef

Nůž šéfkuchaře se stal v západních zemích nejoblíbenějším a nejpoužívanějším tvarem nože pro amatérské i profesionální kuchyně. 67 vrstev Japonské damaškové oceli s vysokým obsahem karbonu AUS-10V zajišťuje dlouhotrvající tvrdost, korozivzdornost a nevídanou sílu v jakémkoliv řezu. S rukojetí olivového dřeva která je chráněná proti jakémukoliv vstřebávání chuti nebo zápachu potom tvoří dokonale vyvážený nůž. Krájení, sekání, drcení ani porcování vám nebude dělat s tímto nožem jakékoliv problémy. Díky výše položenému hrotu a tím pádem zakřivenému ostří je vhodný i na kolébkové sekání například bylinek nebo zeleniny. Ruční dobrušování spolu s ručním leštěním zaručuje jak dlouhotrvající přesnost ostří, tak krásný lesk.

Délka nože : 330 mm
Délka čepele : 200 mm
Délka rukojeti : 130 mm
Tloušťka čepele : 2 mm

kiritsuke

Nůž kiritsuke se stal v kuchyních po celém světě oblíbeným nástrojem pro svou všestrannost a eleganci. Je vyroben z 67 vrstev japonské damaškové oceli s vysokým obsahem uhlíku AUS-10V, což zaručuje dlouhotrvající tvrdost, korozivzdornost a výjimečnou sílu při jakémkoli řezu. Rukojeť z olivového dřeva, chráněná proti vstřebávání chutí a zápachů, přispívá k dokonalé vyváženosti nože. Krájení, sekání či drcení s tímto nožem je snadné a efektivní. Díky hrotu umístěnému výše a zakřivenému ostří je ideální i pro kolébkové sekání bylinek nebo zeleniny. Ruční dobrušování a leštění zajišťují nejen dlouhotrvající ostrost, ale také nádherný lesk, který dělá z kiritsuke skutečný klenot v každé kuchyni.

Délka nože : 330 mm
Délka čepele : 200 mm
Délka rukojeti : 130 mm
Tloušťka čepele : 2 mm

santoku

Japonská tradice mečířství a nožířství je těsně spjata se středověkými bojovníky samuraji. Tento Santoku 7" z damascénské oceli má tudíž svým tvarem kořeny, jíž ve starověkém Japonsku. Tato damašková ocel přeložená z 67 vrstev, se zvýšeným obsahem karbonu AUS-10V zajistí tvrdost a ostrost tohoto nože na velmi dlouhou dobu. „Santoku" což v přesném překladu znamená tři ctnosti (sekání, krájení a drcení), vystihuje přesně to, v čem tento nůž vyniká. Díky své výšce čepele až skoro po špičku zajišťuje pohodlné sekání, jeho dlouhá čepel zajišťuje pohodlný a dlouhý řez a s velkou plochou a tvrdostí čepele pro vás nebude drcení jakékoliv suroviny problém. Ergonomická rukojeť z olivového dřeva díky své ochraně proti vstřebávání chutí i zápachů už pouze podtrhuje všestrannost tohoto nože.

Délka nože : 308 mm
Délka čepele : 178 mm
Délka rukojeti : 130 mm
Tloušťka čepele : 2 mm

vykostovaci

Japonská tradice mečířství a nožířství je těsně spjata se středověkými bojovníky samuraji. Tento Santoku 7" z damascénské oceli má tudíž svým tvarem kořeny, jíž ve starověkém Japonsku. Tato damašková ocel přeložená z 67 vrstev, se zvýšeným obsahem karbonu AUS-10V zajistí tvrdost a ostrost tohoto nože na velmi dlouhou dobu. „Santoku" což v přesném překladu znamená tři ctnosti (sekání, krájení a drcení), vystihuje přesně to, v čem tento nůž vyniká. Díky své výšce čepele až skoro po špičku zajišťuje pohodlné sekání, jeho dlouhá čepel zajišťuje pohodlný a dlouhý řez a s velkou plochou a tvrdostí čepele pro vás nebude drcení jakékoliv suroviny problém. Ergonomická rukojeť z olivového dřeva díky své ochraně proti vstřebávání chutí i zápachů už pouze podtrhuje všestrannost tohoto nože.

Délka nože : 308 mm
Délka čepele : 178 mm
Délka rukojeti : 130 mm
Tloušťka čepele : 2 mm

uni

Univerzální, nebo také špikovací a nakrajovací nože, jsou tím nejvšestrannějším pomocníkem v jakékoliv kuchyni. Doma většina lidí sáhne po malém noži na drobnější práce a v profesionálních kuchyních má díky svému tvaru i délce také spoustu využití. Čepel je tvořena jádrem z materiálu AUS-10V a 67 vrstvami damaškové oceli což zaručuje dlouhotrvající ostří a korozivzdornost. S ergonomicky tvarovanou rukojetí z olivového dřeva které nepřebírá žádné pachy nebo chutě je to skutečné výborný a všestranný pomocník pro kohokoliv.

Délka nože : 247 mm
Délka čepele : 127 mm
Délka rukojeti :120 mm
Tloušťka čepele : 2 mm

3,5

Menší nože jsou v kuchyni nejpoužívanější. Takovýmto damaškovým nožem můžete čistit zeleninu, maso, dělat ozdobné mísy nebo vykrajovat do potravin umělecká díla. Malým nožem s ostrou špičkou a čepelí se dají dělat velice malé a přesné řezy, důležité k dosažení perfektního výsledku vašeho pokrmu. 67 vrstev damaškové oceli s jádrem z materiálu AUS-10V zaručí, že s tímto malým nástrojem budete moct dělat zázraky v kuchyni ještě dlouho. Ergonomická rukojeť na našich nožích z olivového dřeva nepohlcuje žádný zápach ani chuť. Ruční dobrušování spolu s ručním leštěním zaručuje jak dlouhotrvající přesnost ostří, tak krásný lesk.

Délka nože : 209 mm
Délka čepele : 89 mm
Délka rukojeti : 120 mm
Tloušťka čepele : 2 mm

 

 

KATFINGER

Damascénská ocel je forma oceli s vysokým obsahem uhlíku vyráběna při vysokých teplotách z karbonové oceli s fragmenty železa v keramických nádobách fůzováním. Má větší obsah uhlíku než běžná ocel, tudíž se na povrchu tvoří charakteristický vzor, jedinečný pro každý nůž.

Olive rukojeť

67 vrstev vysoce odolné damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli docílí ideální tvrdosti i pružnosti pro perfektní manipulaci. Rukojeť z olivového dřeva určeného pro dlouhou výdrž. Tvrdost našich nožů je hodnocena 60±2 HRC. Je extrémně ostrý, lehký a odolný vůči korozi.

KATFINGER

S výběrem Vám rádi kdykoliv poradíme ať už je to ohledně nákupu nože, brusného kamene nebo jejich údržby. Při objednávce do 12ti hodin Vám nůž pošleme do druhého dne, nebo jeho odeslání naplánujeme na jakýkoliv jiný termín.

KATFINGER

Najdete u nás také sady damaškových nožů s exkluzivními slevami, které Vám můžeme upravit přesně podle Vašich představ pro jakoukoliv příležitost.

KATFINGER

Damascénská ocel (pojmenována podle syrského města Damašek) je materiál složený z více druhů železa či oceli, které se překládají v několika vrstvách. Díky tomuto postupu a důkladnému leštění je zřetelná struktura těchto vrstev.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení