Profesionální sada sedmi nožů ze série Red se kterou zdoláte v amatérské i profesionální kuchyni jakýkoliv úkon. Každý z nožů má ergonomickou rukojeť z materiálu G10 který nezachytává žádné pachy ani chutě.
Nůž šéfkuchaře se stal v západních zemích nejoblíbenějším a nejpoužívanějším tvarem nože pro amatérské i profesionální kuchaře. Jeho dlouhá a vysoká čepel s ostrou špičkou z něj dělá jeden z nejužitečněších nožů v kuchyni. Díky prohlé čepeli se hodí například i pro kolébkové sekání. Výška čepele zajistí přesné sekání bez strachu o prsty. Délka čepele se hodí pro dlouhé řezy a špička pro špikování či propichování.
Damaškový nůž na maso má speciálně uzpůsobenou čepel se špičkou pro přesné krájení a čištění nejen masa. V provádění dlouhých řezů a hluboko ve větších kusech masa či okolo kostí je tento damaškový nůž díky své nižší čepeli jako doma.
Nože na pečivo se vždy vyznačují zubatým ostřím, kterým snadno a rychle rozkrojíte chleba nebo rozpůlíte rohlík. U kvalitního nože na pečivo je velice důležité, aby vlnité ostří bylo mírně prohnuté, aby se zachovala možnost s nožem mírně kolébat pro perfektní dokrojení pečiva
„Santoku" což v přesném překladu znamená tři ctnosti (sekání, krájení a drcení), vystihuje přesně to, v čem tento nůž vyniká. Díky své výšce čepele až skoro po špičku zajišťuje pohodlné sekání, jeho dlouhá čepel zajišťuje pohodlný a dlouhý řez a s velkou plochou a tvrdostí čepele pro vás nebude drcení jakékoliv suroviny problém.Japonská tradice mečířství a nožířství je těsně spjata se středověkými bojovníky samuraji. Santoku 7" z damascénské oceli má tudíž svým tvarem kořeny, jíž ve starověkém Japonsku.
Tvar tohoto nože oceníte především při oddělování masa od kosti, kůže nebo šlach. Nůž má pevnou čepel, která nemění tvar, aby vydržela styk i s tvrdšími potravinami. Čepel je u špičky zúžená, aby bylo možné přesné dokončení a opracování masa.
Univerzální, nebo také špikovací a nakrajovací nože, jsou tím nejvšestrannějším pomocníkem v jakékoliv kuchyni. Doma většina lidí sáhne po malém noži na drobnější práce a v profesionálních kuchyních má díky svému tvaru i délce také spoustu využití.
Menší nože jsou v kuchyni nejpoužívanější. Takovýmto damaškovým nožem můžete čistit zeleninu, maso, dělat ozdobné mísy nebo vykrajovat do potravin umělecká díla. Malým nožem s ostrou špičkou a čepelí se dají dělat velice malé a přesné řezy, důležité k dosažení perfektního výsledku vašeho pokrmu.
Damascénská ocel je forma oceli s vysokým obsahem uhlíku vyráběna při vysokých teplotách z karbonové oceli s fragmenty železa v keramických nádobách fůzováním. Má větší obsah uhlíku než běžná ocel, tudíž se na povrchu tvoří charakteristický vzor, jedinečný pro každý nůž. |
67 vrstev vysoce odolné damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli docílí ideální tvrdosti i pružnosti pro perfektní manipulaci. Leštěná rukojeť z materiálu G10 určeného pro dlouhou výdrž. Tvrdost našich nožů je hodnocena 60±2 HRC. Je extrémně ostrý, lehký a odolný vůči korozi. |
S výběrem Vám rádi kdykoliv poradíme ať už je to ohledně nákupu nože, brusného kamene nebo jejich údržby. Při objednávce do 12ti hodin Vám nůž pošleme do druhého dne, nebo jeho odeslání naplánujeme na jakýkoliv jiný termín. |
Najdete u nás také sady damaškových nožů s exkluzivními slevami, které Vám můžeme upravit přesně podle Vašich představ pro jakoukoliv příležitost. |
Damascénská ocel (pojmenována podle syrského města Damašek) je materiál složený z více druhů železa či oceli, které se překládají v několika vrstvách. Díky tomuto postupu a důkladnému leštění je zřetelná struktura těchto vrstev. |