Profesionální sada šesti nožů ze série Arrow se kterou zdoláte v amatérské i profesionální kuchyni jakýkoliv úkon. Každý z nožů má ergonomickou rukojeť z vrstveného laminátu G10 . Sada obsahuje také kvalitní ocelové nůžky na maso. Sada nožů je zabalená v kvalitním koženém pouzdře. Na vnitřní straně poudra naleznete kapsy pro zachycení nožů, překryv pro oddělení ostří při zabalení a kapsu se zipem na příslušenství. Vněší stranu poté zdobí 2 páskové přesky pro pevné uzavření pouzdra a úchop pro pohodlnou manipulaci. Nové technologie nám nyní dovolují zcela jiný přístup ke zpracování damaškové oceli. Přelomovým postupem při ohybu oceli vzniká na speciální edici našich damaškových nožů krásný vzor unikátní pro každý kousek.
Nůž šéfkuchaře se stal v západních zemích nejoblíbenějším a nejpoužívanějším tvarem nože pro amatérské i profesionální kuchyně. 67 vrstev Japonské damaškové oceli s vysokým obsahem karbonu AUS-10V zajišťuje dlouhotrvající tvrdost, korozivzdornost a nevídanou sílu v jakémkoliv řezu. S rukojetí vrstveného laminátu která je chráněná proti jakémukoliv vstřebávání chuti nebo zápachu potom tvoří dokonale vyvážený nůž. Krájení, sekání, drcení ani porcování vám nebude dělat s tímto nožem jakékoliv problémy. Díky výše položenému hrotu a tím pádem zakřivenému ostří je vhodný i na kolébkové sekání například bylinek nebo zeleniny. Ruční dobrušování spolu s ručním leštěním zaručuje jak dlouhotrvající přesnost ostří, tak krásný lesk.
Nože na pečivo se vždy vyznačují zubatým ostřím, kterým snadno a rychle rozkrojíte chleba nebo rozpůlíte rohlík. U kvalitního nože na pečivo je velice důležité, aby vlnité ostří bylo mírně prohnuté, aby se zachovala možnost s nožem mírně kolébat pro perfektní dokrojení pečiva. Jádro z materiálu AUS-10V a 67 vrstev damaškové oceli zaručuje dlouhotrvající tvrdost a korozivzdornost. To vše s kombinací s naší ergonomickou rukojetí z vrstveného laminátu G10 která nevstřebává žádné chutě ani pachy zaručuje perfektní každý řez.
Damaškový nůž na maso má speciálně uzpůsobenou čepel se špičkou pro přesné krájení a čištění nejen masa. 67 vrstev Japonské damaškové oceli AUS-10V má vysoký obsah karbonu. To zajišťuje vysokou ochranu proti korozi a extrémní tvrdost pro vždy perfektní sílu v řezu. Rukojeť z vrstveného laminátu má ochranu proti vstřebávání všech chutí nebo zápachů, je tudíž ideální pro použití v domácí ale i profesionální kuchyni. V provádění dlouhých řezů a hluboko ve větších kusech masa či okolo kostí je tento damaškový nůž díky své nižší čepeli jako doma. Ruční dobrušování spolu s ručním leštěním zaručuje jak dlouhotrvající přesnost ostří, tak krásný lesk.
Tvar tohoto nože oceníte především při oddělování masa od kosti, kůže nebo šlach. Nůž má pevnou čepel, která nemění tvar, aby vydržela styk i s tvrdšími potravinami. Čepel je u špičky zúžená, aby bylo možné přesné dokončení a opracování masa. 67 vrstev damaškové oceli s vysokým obsahem karbonu AUS-10V zajišťuje dlouhotrvající tvrdost, korozivzdornost a nevídanou sílu v jakémkoliv řezu. Náš vykošťovací damaškový nůž KATFINGER je lehký, má ergonomickou rukojeť z vrstveného laminátu G10, a úzkou čepel pro perfektní a bezpečnou úpravu jakékoliv potraviny.
Univerzální, nebo také špikovací a nakrajovací nože, jsou tím nejvšestrannějším pomocníkem v jakékoliv kuchyni. Doma většina lidí sáhne po malém noži na drobnější práce a v profesionálních kuchyních má díky svému tvaru i délce také spoustu využití. Čepel je tvořena jádrem z materiálu AUS-10V a 67 vrstvami damaškové oceli což zaručuje dlouhotrvající ostří a korozivzdornost. S ergonomicky tvarovanou rukojetí z vrstveného laminátu které nepřebírá žádné pachy nebo chutě je to skutečné výborný a všestranný pomocník pro kohokoliv.
Menší nože jsou v kuchyni nejpoužívanější. Takovýmto damaškovým nožem můžete čistit zeleninu, maso, dělat ozdobné mísy nebo vykrajovat do potravin umělecká díla. Malým nožem s ostrou špičkou a čepelí se dají dělat velice malé a přesné řezy, důležité k dosažení perfektního výsledku vašeho pokrmu. 67 vrstev damaškové oceli s jádrem z materiálu AUS-10V zaručí, že s tímto malým nástrojem budete moct dělat zázraky v kuchyni ještě dlouho. Ergonomická rukojeť z vrstveného laminátu G10 na našich nožích nepohlcuje žádný zápach ani chuť. Ruční dobrušování spolu s ručním leštěním zaručuje jak dlouhotrvající přesnost ostří, tak krásný lesk.
Damascénská ocel je forma oceli s vysokým obsahem uhlíku vyráběna při vysokých teplotách z karbonové oceli s fragmenty železa v keramických nádobách fůzováním. Má větší obsah uhlíku než běžná ocel, tudíž se na povrchu tvoří charakteristický vzor, jedinečný pro každý nůž. |
67 vrstev vysoce odolné damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli docílí ideální tvrdosti i pružnosti pro perfektní manipulaci. Rukojeť z olivového dřeva určeného pro dlouhou výdrž. Tvrdost našich nožů je hodnocena 60±2 HRC. Je extrémně ostrý, lehký a odolný vůči korozi. |
S výběrem Vám rádi kdykoliv poradíme ať už je to ohledně nákupu nože, brusného kamene nebo jejich údržby. Při objednávce do 12ti hodin Vám nůž pošleme do druhého dne, nebo jeho odeslání naplánujeme na jakýkoliv jiný termín. |
Najdete u nás také sady damaškových nožů s exkluzivními slevami, které Vám můžeme upravit přesně podle Vašich představ pro jakoukoliv příležitost. |
Damascénská ocel (pojmenována podle syrského města Damašek) je materiál složený z více druhů železa či oceli, které se překládají v několika vrstvách. Díky tomuto postupu a důkladnému leštění je zřetelná struktura těchto vrstev. |