Čínský kuchařský nůž TAO, který svým vzhledem připomíná řeznický sekáček, má původ v rychlém vaření a asijské gastronomii, ale je však zcela jiné konstrukce. Ve srovnání se sekáčkem je čínský nůž lehký a tenký, aby neunavoval ruce kuchařů při celodenní tvrdé dřině. Ostří čínského nože není rovné, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale mírně prohnuté, a to nejméně ze všech kuchyňských nožů s prohnutým ostřím. 67 vrstev damascénské oceli s jádrem z materiálu VG10 se zvýšeným obsahem karbonu zaručuje dlouhotrvající výdrž a ostrost i při extrémní zátěži. Speciálním postupem vyrobená rukojeť z pryskyřice se zapuštěnými hliníkovými vlákny má ochranu proti přebírání jakékoliv chuti nebo zápachu, je tím pádem ideální volbou do jakékoliv kuchyně. Všechny naše nože dobrušuje a leštíme ručně pro skvělý výkon. Tento nůž se může stát ideálním a chytrým dárkem k jakékoliv příležitosti.
- Délka nože : 320 mm
- Délka ostří : 185 mm
- Délka rukojeti : 135 mm
- Výška : 78 mm
- Šířka : 2,2 mm
- Váha : 336 g
Damascénská ocel je forma oceli s vysokým obsahem uhlíku vyráběna při vysokých teplotách z karbonové oceli s fragmenty železa v keramických nádobách fůzováním. Má větší obsah uhlíku než běžná ocel, tudíž se na povrchu tvoří charakteristický vzor, jedinečný pro každý nůž. |
67 vrstev vysoce odolné damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli docílí ideální tvrdosti i pružnosti pro perfektní manipulaci. Leštěná rukojeť z materiálu G10 určeného pro dlouhou výdrž. Tvrdost našich nožů je hodnocena 60±2 HRC. Je extrémně ostrý, lehký a odolný vůči korozi. |
S výběrem Vám rádi kdykoliv poradíme ať už je to ohledně nákupu nože, brusného kamene nebo jejich údržby. Při objednávce do 12ti hodin Vám nůž pošleme do druhého dne, nebo jeho odeslání naplánujeme na jakýkoliv jiný termín. |
Najdete u nás také sady damaškových nožů s exkluzivními slevami, které Vám můžeme upravit přesně podle Vašich představ pro jakoukoliv příležitost. |
Damascénská ocel (pojmenována podle syrského města Damašek) je materiál složený z více druhů železa či oceli, které se překládají v několika vrstvách. Díky tomuto postupu a důkladnému leštění je zřetelná struktura těchto vrstev. |